al die perikelen . . .


Hopelijk zijn hier ook alle perikelen achter de rug en krijgen we wat rust !

Zelf ben ik op woensdag naar een specialist geweest die ons wist te vertellen dat mijn hartslag veel te laag was op sommige momenten.  Daardoor zou het best kunnen, en ook door de medicatie die ik toen nam, dat mijn bloeddruk een duik maakte en dat ik flauwtes kreeg.  Gelukkig waren die niet van zo'n aard dat ik niet verder kon, ik was wel moe maar kon thuis gewoon mijn werk doen wat ik wou doen, alleen het poetsen had ik op een lager pitje gezet.

Ik nam reeds geruime tijd een medicijn tegen hoge bloeddruk, die werken echter ook in op je hart en blijkbaar heeft het ene medicijn dat wat harder dan het andere.  Ik had al een paar keren gewisseld van soorten pillen maar ook deze bleken oorzaak, samen met een ander medicijn dat ik ook dagelijks moest innemen, van die lage hartslag en dus ook lage bloeddruk, blijkbaar allemaal te laag voor mezelf.  Vandaar dus die flauwtes, die ik gelukkig iedere keer weer snel te boven kwam.

Bij die hartspecialist, die reeds alle andere resultaten van de onderzoeken bij zich had, kregen we dus een verstaanbare uitleg over het hoe en waarom.  Ik moest ook een inspanningstest doen, ge kent dat wel, op een fiets gaan fietsen en proberen in een bepaalde zone te blijven die als "groen" werd aangeduid, daar slaagde ik een tijd in maar toen werd het me toch wel ietwat te zwaar en moest ik dus milderen met trappen, uitbollen zeg maar.  Daar bleek mijn hart dus heel normaal te reageren, de arts hield alles in het oog terwijl er een verpleegster bij mij bleef staan om me in het oog te houden, je weet immers maar nooit.  Al die testen bleken vrij positief te verlopen en ik werd goedgekeurd om opnieuw erin te vliegen zoals ik altijd doe, ja, lach maar, ik vond het maar niks om me in huis rustig te houden totdat we wisten waarvan dit allemaal afkomstig was, nu weten we en kunnen we opnieuw rustig slapen, al had ik daar de laatste tijd ook geen last meer van.

Nu moeten we alleen nog contact opnemen met de huisarts, misschien heeft die nog wat meer uitleg gekregen hier of daar maar ik voel me op dit moment echt wel terug prima.  Het bewijs daarvan : gisteren zijn we op onze koop geweest !  En ge weet als een vrouw op hare koop gaat, nu is het voor de feestelijkheden bedoeld, dan voelt ze zich terug in orde en zo is het in werkelijkheid ook met mij gesteld.

Al wat ik nu nog veranderd wil zien dat is een betere conditie krijgen door wat meer te bewegen, ook dat is een goed voornemen dat ik maakte in het begin van het jaar maar je ziet wel wat het eerste is wat wegvalt als je want mankeert : precies, dat bewegen.  Al heb ik in het begin van de week ook nog een strijk weg gewerkt om U tegen te zeggen, ik had immers alles gewassen en het hing er gewoon te wachten op de strijk.  In de voormiddag, voor we die wandeling maakten op dinsdag, toen had ik al een deel gestreken, in de namiddag eerst gaan wandelen en daarna terug achter die strijkplank staan om de rest weg te werken.  

Ook dat is me toen reeds gelukt en dat vond ikzelf goed . . . al was ik 's avonds echt wel volledig pompaf, zodanig zelfs dat ik tussendoor zou in slaap zijn gevallen, het gevolg was dan ook dat we vrij vroeg naar bed zijn gegaan en nog goed hebben geslapen ook !

Reacties

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .