woensdag . . .

De week is weeral half en alles gaat tegenwoordig toch zo snel !
Zo waren we een dag of wat geleden bezig met andere instellingen van de gsm, die van mij, dat was vrij snel geregeld maar om dan die van de echtgenoot ook nog in orde te krijgen, dat was weer heel wat anders.  Immers een digibeet aan het verstand brengen dat hij dit moet doen omdat dan ginder wat anders eruit zou komen, wel dat vraag tijd en veel geduld !  Niet dat ik er alles vanaf weet, dat niet maar ik weet wel waar wat staat, tenminste voor het gedeelte dat een mens vaak gebruikt.  En ook ik ontdek hier en daar nog wel wat ik nooit heb gezien in die gsm van mij.
Mijn geduld werd dan ook echt op de proef gesteld en voor mezelf zoek ik dat dan op mijn gemak uit om te doen zoals er beschreven staat.  'k Had zelfs alles uitgeprint op een bladzijde en daar op aangeduid wat hij moest intikken.  Het stond er heel eenvoudig op uitgelegd, alleen een bepaald getal moest hij zelf intikken, dat was alles !  Nog lukte het hem niet zoals ik eerst had gezegd om dat in te tikken, hij zat verdorie steeds in een ander scherm.
Dan maar uitgelegd dat hij een scherm moest hebben waarin je een telefoonnummer zelf kan intikken, op die manier moet je dan ook die bepaalde code inbrengen en na even te wachten is alles dadelijk in orde, tenminste als je het juist hebt ingetikt.
Dan krijgt hij weeral dat getik te horen van zijn toetsen wanneer hij wat wil ingeven, ook dat wou hij mij niet laten weg werken, ik had het nog uitdrukkelijk gezegd van dat mooi op zijn papier te noteren, dat was bij de aankoop van zijn gsm.  Zelfs dat vond hij er niet op terug, ik weet niet wat je daar nog kan aan doen maar veel aan te verhelpen valt daar niet meer.  Is dat nu zo moeilijk om eens te doen wat je wordt opgedragen, steeds maar tegensputteren, ja, daar heb ik de hulp van onze jongste kleindochter voor nodig.  Als die er wat voor doet aan zijn gsm dan is dat dadelijk goed, dat wordt aangenomen, ik begin er gewoon niet meer aan !
Zelf vond ik het heel vervelend dat mijn gsm niet lang belde, dat heb ik dadelijk aangepast en dat werkt !  'k Heb het uitgeprobeerd met de vaste telefoon in huis te gebruiken om naar de gsm te bellen en dat lukte heel goed, die beltoon blijft een hele tijd hoorbaar, 'k heb hem dan ook op 30 seconden gezet, wat misschien iets te lang is maar beter lang dan veel te kort.  Immers als een vrouw haar gsm in de handtas steekt en je moet dan nog een rits open doen om daaraan te geraken, dan vraagt dat wel even tijd, zeker als je er alleen voor staat.  Wanneer je met twee bent kan je al snel zeggen van die tas eens vast te houden om zelf snel te ritsen zodanig dat je die gsm al snel in handen hebt en kan beantwoorden.  't Is nu opgelost en dat is maar goed ook, zelfs bij hem is het gelukt !
Als hij nu volgende keer nog eens zoiets verzet aan zijn gsm kan hij het zelf oplossen !  Ik begin er gewoon niet aan want zonder dat je het weet moet je tegen zijn vooroordelen opboksen, die er geen zijn eigenlijk maar hij wil het steeds maar het beste weten en kent er niks van.  Niet dat ik een specialist ben in zulke zaken, helemaal niet, ik gebruik mijn gsm dan ook niet zo vaak maar hij werkt nog steeds en is mijn trouwe gezel, zelfs als ik ga wandelen.
Nu zit hij nog naar iets te zoeken wat hij zelf niet kan aanpassen volgens mij : zijn meldingstoon van sms harder laten klinken.  'k Heb hem aangeraden om een andere te zoeken die meer lawaai maakt maar dat voldoet dan ook weer niet bij hem.  Dan doe je dat maar zelf, denk ik dan in mezelf maar ik zwijg als vermoord . . . gewoon omdat ik weer geen halve dag wil kwijt zijn aan zijn gezoek naar iets wat er niet in zit . . . !

Reacties

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .