brrr . . . koud !!!


We naderen het einde van de maand februari en het is nog deftig koud geworden ook.  De weerman voorspelde ons dat we in de helft van de week nog wel iets meer kou gaan krijgen, buiten dan wel te verstaan.  Binnen zal het hopelijk wel aangenaam warm blijven, tenminste als onze rekeningen zijn betaald en dat mag ik toch ook hopen !
Om eerlijk te zijn ben ik in de voorbije weken nog niet veel naar buiten geweest, eerst zelf niet goed geweest, een beetje grieperig en nu zit ik met een verkoudheid.  Ja, die wil ook maar niet wijken maar we zullen er in de komende dagen eens wat gaan aan doen : ik moet namelijk naar de kapper en dan kan ik best terwijl eens een wandelingetje doen, al is het hier maar in de nabije omgeving.
Ik maakte me in de week al zorgen voor mijn bloemetjes hier buiten op het balkon, die hebben al last gehad van de koude wind en nu blijven de kopjes maar naar beneden hangen, wat niet echt goed is wil je er nog wat degelijke bloemen aan hebben.  Ze stonden nog maar pas op en en nu hebben ze te lijden van de koude, net zoals alles eigenlijk wat zich buiten bevindt.
In de week zag ik hier eentje op het terras een plant neerpoten, ik meen dat het een rozemarijn was die ze daar hadden.  Wat ze nu misschien wel eens durven vergeten is dat ze planten die steeds binnen hebben gestaan, er geen plezier mee doen om die al dadelijk buiten te zetten als het vriest.  Niet dat die snel de geest gaat geven maar hij zal er heel zeker onder lijden, en dat zou jammer zijn want het is zo'n mooie plant, volgens wat ik gezien heb vanaf ons eigen appartement.
Misschien is dat ook wel de oorzaak van mijn plantjes, ze zijn meestal wel gegroeid uit bloembollen maar toch, ook zij weten van deze koude en dan vooral de wind.  Maar ja, er zullen langer bloemen zijn dan wij, dat is een zaak die zeker is.  'k Ga me er toch geen zorgen om maken, tot nu toe staan ze er nog echt mooi bij, ik ben eens benieuwd hoe lang ?!
En verder, wat doe je tegen die kou, zorgen dat je goed gekleed naar buiten gaat en handschoenen aan trekt, net als een warme sjaal, dat zijn zowat de dingen waar je vooral goed moet op letten.  Zorgen dat je ook warme voeten hebt en dat is niet altijd even gemakkelijk, ik weet het ook wel, het ene schoeisel lijkt mooier en beter dan het andere maar neem in zulke tijden toch ook maar iets wat gemakkelijk aan je voeten zit.
Zo ben ik in de week beginnen nadenken : wat ga ik op het komende feestje aantrekken ?  We hebben immers weldra nog een familiebijeenkomst, daar moet ik nog eens op doorgaan, oh, maar ik weet het nu reeds, die ene lange bloes en daarbij mijn nieuwe vest die wat langer hangt dan de andere.  Misschien ook maar nog die lange laarzen aantrekken, dat kan je nu nog wel heel goed gebruiken.  Al hebben mijn benen daarin wel soms wat te warm, toch als je binnen zit om te gaan eten en wat drinken, dat mag ik zeker niet vergeten.
Straks nog eens mijn kleerkast open trekken, al is er niet veel aan open te trekken, het zijn gewoon twee grote schuifdeuren die ik moet wegschuiven, en daarna zien we wel wat we gaan aan trekken.
Voor jullie kan ik toch al dit zeggen : deze koude die blijft heel zeker niet aanhouden, we krijgen binnenkort toch iets aangenamer weer . . . alleen mag het voor mijn part reeds lente worden . . . we zien er allemaal naar uit !


Reacties

 1. Het is derdaad spijtig voor al die bloemen die al in bloei stonden of hun kopje bovenstaken Chris. De natuur is een beetje zijn ritme kwijt. Vandaag was het niet moeilijk om iets uit de kleerkast te halen want een regendag en fris amper 10 gr... Ik trek mij er ook niets van aan wat schoenen betreft... als het fris ik, opteer ik voor gemakkelijke en warme stapschoenen , gemak gaat stilaan voor! En jij mag je langzaam aan klaarstomen voor een feestperiode haha! Hou je goed en een hartelijke groet en laat die griep maar ergens in de vergeethoek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De griep die ik hier wel degelijk de deur uit, we hebben ze weg gejaagd en ze mag niet meer terug naar binnen komen. Maar dat is sneller gezegd dan gedaan, het is en blijft koud, toch nog vandaag in ieder geval, tegen het weekend wordt het wel wat anders maar verwacht nu niet dat het dadelijk warm gaat worden, dat niet, wel iets minder koud. Daar zijn we ook tevreden mee.
   Gelijk heb je van gemakkelijk schoeisel aan te trekken wanneer je ergens naartoe gaat, ook ik maak vaak die keuze, gisteren was het schipperen tussen mijn lange laarzen aan te trekken om naar de kapper te gaan, ofwel die korte laarsjes, het zijn de oude korte laarsjes geworden, de mooie zijn in de kast gebleven. Die zijn nochtans even gemakkelijk als die oude maar ja, kwestie van goesting zeker.
   Heel rustig wordt er naar de feesten toegeleefd, we geraken hopelijk wel met alles klaar, nu wordt de vestimentaire kant eens bekeken, wat moet er terug aangekocht worden of wat is nog goed om dragen tijdens deze komende lente ?!
   Genieten jullie maar van het luilekker leventje in de zon, of de regen . . . !

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .