Vandaag . . .

We zijn reeds zondagmiddag en we hebben net gegeten.  Als dat eten wat gezakt is dan vertrekken we terug op strooptocht !  Ja, zo noem ik het, we zijn op zoek naar nieuwe stoelen en die moeten dan ook passen bij wat er reeds staat, dat is niet altijd eenvoudig.  We willen immers dat die drie stoelen gewoon ook tussen de poten kunnen staan als een mens gaat zitten.  Dan is het passen en meten om de juiste stoel eruit te halen . . . maar dat dachten we de vorige dagen reeds . . . dat we die hadden gevonden . . . alleen waren we nog niet zeker.
Wat later schoot het ons te binnen dat we er eerder in een andere zaak die wat dichter bij ons gelegen is, daar zagen we er ongeveer dezelfde.  Vandaag gaan we daar eens terug kijken en definitief een berekening vragen wat het ons zou kosten wanneer we er daar zouden nemen. Het zou gewoon gek zijn om verder daarvoor te gaan zien als die hier ook te krijgen zijn.
Meestal is het namelijk zo dat je de meubels overal wel ziet staan, misschien eens in een andere kleur van hout of van stoffering maar steeds diezelfde.  Dat het echt diezelfde niet zijn is geen erg, als het maar naar onze zin is en dat ze maar goed zitten ook !  Want eigenlijk is dat het voornaamste, dat ze goed zitten.  Het zijn immers stoelen die wij dagelijks gebruiken, we eten en wonen in onze living, niet in onze keuken, dat zou ik nooit willen eigenlijk.  
Al zijn er veel mensen die in hun keuken een kleine tafel hebben staan en die daar meestal eten, dan blijft de living proper maar wij doen dat gewoon niet.  We hebben eerder gekozen om onze keuken wat voller te proppen met een diepvriezer en een vrij grote koelkast, ingebouwd en alles, zodat ook onze keuken vrij gerieflijk is.  
Een aantal jaren geleden hebben we er wat laten aan veranderen, kwestie van twee ovens te hebben zodat je die afzonderlijk kan gebruiken, in de plaats van een combi-oven.  In de plaats van een grote oven van 60 op 60 hebben we gekozen voor eentje die minder hoog is, eentje van 45 hoog en 60 breed dus.  Zo moesten we een stukje afgeven in die ene kast maar dat hadden we ervoor over.  De zaak die ze geplaatst hebben die stelde voor om een schuif weg te doen maar die hebben we behouden, ik koos eerder daarvoor dan voor een grote kast boven de ovens.  En tot nu toe zijn we daar allebei heel tevreden over.
Seffens dus terug gaan meten en passen en uitproberen totdat we eindelijk weten wat het beste is en besluiten van die te bestellen.  Want wij willen ze in een lichte uitvoering in huis halen, zodanig dat onze living weer wat lichter wordt, alle beetjes helpen, ook deze.
De eigenaars zijn nog steeds dezelfde in die zaak, ik ken die reeds van kindsaf eigenlijk.  Zelfs ging ik met de mevrouw nog naar dezelfde middelbare school, zaten in dezelfde klas en we hebben dan ook nog wat meer dan enkele woorden gewisseld toen we in de winkel waren.  Het toeval wil dat ook zij dit jaar 50 jaren huwelijk vieren, al zullen er nog wel zijn van onze leeftijd die in hetzelfde jaar zijn getrouwd, al weet je dat niet steeds van mekaar.  Maar dat hield me steeds tegen om daar te gaan om te shoppen in meubelen, al kan je dat niet gewoon shoppen noemen, dat is echt keuren en proberen, controleren en nog eens terug om daarna toch te beslissen, het heeft meer in de zin dan naar de solden gaan, voor mijn part toch.
Wel, als we nu besluiten om wat aan te kopen, dan laten we het jullie wel weten, in ieder geval zal je ons deze namiddag ofwel in de winkel vinden, of wel voor de tv, om naar de cross te kijken, daarna is het genieten van wat rust.  Want ook dat hebben we wel verdiend !

Ik kan jullie nu al vertellen dat de stoelen zijn aangeschaft, niet die welke we eerder zagen want die vielen wat te breed uit maar andere die iets smaller zijn.  Het zijn er met leder bekleed, poten en kleur op mekaar afgestemd maar echt wel veel lichter dan onze meubelen zijn, ze zullen er mooi bij passen, alleen vallen ze ietwat zwaarder uit dan die welke we eerder in ons gedacht hadden.  Al bij al komen ze nog goedkoper uit dan die we eerder reeds al gezien hadden, een kleine vermindering omdat het toch uiteindelijk een soldenperiode is, alleen waren onze stoelen echt niet afgeprijsd maar toch genomen !

Reacties

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .