een wandeling . . .

Nadat de storm was gaan liggen moesten we toch eens kunnen een wandeling maken naar het provinciedomein.  Eens kijken wat de wind daar had uitgehaald, kijken naar de schade, ramptoerist spelen, in het klein dan toch !
Niet echt maar wel een deugddoende wandeling in de natuur, het is steeds welgekomen, ook al bekijk je steeds dezelfde plaatsen, beweging is het wat een mens toch nodig heeft.  En wij dus op pad zoals steeds, met de camera erbij.


De lucht is blauw met vele wolken en wolkjes, het is fris maar de wandeling doet ons deugd.


De zon staat zo laag dat ik me moet gaan verschuilen achter een boom om een beeld van de vijver te maken wanneer we eraan komen.  Helemaal linksonder zie je de het bruggetje waar wij eerst over moeten om tot aan de vijver te komen.


Ook deze boom is gesneuveld, nu dat het water aan zijn voeten is weggetrokken begeven ze het allemaal.  Of is dit reeds een resultaat van het composteren van de bladeren en afval die aan zijn voeten liggen ?!


'k Heb geprobeerd om een aantal beelden te maken van de bomen die een stuk van hun kruin zijn kwijt gespeeld door de wind, meestal zijn het wilgen die ervan te lijden hadden maar ook anderen.


Hier nog eentje die weeral een stuk van zijn kruin verloor, eerder werden daar al stukken af gezaagd en nog eerder verloor hij ook met een storm nog een ander deel van zijn geheel.


Op sommige momenten leek het wel of het was fel zonnig, op andere liet de zon verstek gaan, jammer maar helaas.  Het verschil was dan ook aan de temperatuur te voelen.


Hier zijn we aan de roeivijver en daar leek het op datzelfde moment wel mooi, alhoewel het er ook triestig was wegens . . . bijna geen waterwild !


Ook de visvijver ligt er maar verlaten en eenzaam bij, alhoewel die weerkaatsing in het water wel wat heeft !


Hier zijn we in de helft van onze wandeling gekomen, een mooi voorbeeld van hoe ons niveau er uit ziet, op de achtergrond onze Kesselseberg, zo zie je dat ook eens van wat verderaf.  De vijvers zijn natuurlijk in het domein gelegen en dit rest er nog van de roeivijver, het gedeelte hier vooraan is aan het composteren maar was al zo ver verzand dat het erg ondiep was.  Maar het is best mogelijk als je daarin stapt dat je er wel bijna een meter diep zal in zakken !

Reacties

 1. Zo te zien niets spectaculairs gebeurd door de storm.. Bij ons thuis gingen wel 3 bomen neer en liggen nu bij de buren op hun tuinhuis, vervelend maar dat is een geval van overmacht. In ieder geval weten we weer al wat gedaan als we terug thuis zijn! We zullen hier nog wat genieten van de zon dat is stukken beter dan bij jullie! Hartelijke groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Genieten jullie maar van de zon, hier is het wat anders. Vandaag zondag, hebben we niet echt te klagen gehad maar gisteren toen viel er opnieuw sneeuw, jazeker, hier dus ook, niet dat hij bleef liggen maar hij was er dus wel degelijk.
   Verder zijn we in de voorbije week nog eens naar hier en naar daar gereden en dan merk je ook op dat er overal wel veel hoge bomen staan, zelfs in de tuinen laten ze die staan. Ook wij hadden er vroeger staan, midden in ons gazon maar die hebben we al snel laten verdwijnen, geen bomen meer omheen ons huis. Hier hebben we die nu ook niet meer, gelukkig maar, ik mag er niet aan denken dat er iets op een gebouw hier zou vallen. Morgen weer een nieuwe week, genieten jullie daar ook maar van, wij doen hier hetzelfde maar dan op onze manier en met onze temperaturen !!!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .