vogels . . .

Hebben jullie deze winter al gezorgd voor de vogeltjes, wij wel, we hebben hier een schotel staan met strooivoeder voor vogels.  Tegen de muur hangt een haak waar in de zomer een bloempot aan hangt, die is nu vervangen door een container waarin we gedroogde meelwormen doen, de zakjes kan je in bepaalde tuincentra wel aankopen, alsook dat strooivoeder.  Maar regen is vaak een boosdoener voor al die dingen, als alles doornat geregend is en het krijgt daarna niet de tijd om terug op te drogen, dan wordt het al vrij snel daarna rot eigenlijk.  
Maar we willen het hier over de vogels hebben, ze deden de laatste dagen echt hun best aan het vogelvoer dat we voor hen voorzien hadden.  En op woensdag vlogen ze op de middag af en aan om weer vers voedsel te komen pikken.  



Dit is de eerste gelukte foto van een merel die steeds maar hier in de buurt rond hangt.  Of hij ook van het vogelvoer komt eten weet ik echt niet maar 'k zie er hier altijd wel een paar rond vliegen.


Een vranke koolmees die komt zien wat er binnen gaande is, het is dan ook een mannetje, te herkennen aan die brede zwarte borststreep.  Of hij ook de camera in het oog had weet ik niet maar ze staan er toch allemaal op zoals ze zijn.  Ik lag toen in de relax, mijn rug wat rust aan het geven en dan is het niet zo eenvoudig om beelden te schieten !


Hier is er eentje aan het pikken van het eten, laat ze maar doen, daarvoor staat het er immers !  Alleen als het roodborstje hier komt dan moet iedereen wijken, dat duld geen mededingers in de strijd naar eten.


Of het hier al veel is komen eten weet ik niet, wel zie ik het vaak op de vloer zitten om de kleine stukken en restjes op te pikken, ook vaak in het gootje aan de rand van het balkon te vinden, daar komen dan ook nog wat andere restjes van de vogels in terecht.  Het weet maar al te goed waar het naartoe moet om zijn zin te vinden.
Deze keer liggen zijn pluimen nog vrij goed maar soms dan steekt die ene witte streep op de vleugel er wat uit, dat is blijkbaar een pluim die in de slag is geweest.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

Een fijne zondag iedereen . . . !!!