Een nieuwe week . . .


We zijn weeral aan een nieuwe week begonnen en ik wens jullie goede moed toe om ze ook tot een goed einde te brengen.  Om jullie te belonen krijg je nog een verlofdag op de koop toe aangeboden, al valt die wel in het weekend.  Ik weet niet of de werkende mensen onder ons daar een extra dag voor krijgen maar dat vermoed ik wel, het is immers de dag dat we Wapenstilstand vieren, ieder jaar dus op 11/11.
Maar ik loop op de zaken vooruit, 'k wil het over wat anders hebben, namelijk de herfstkleuren van een boom in onze buurt.  Die staat namelijk in de tuin van een nabijgelegen appartementsblok maar ook wij zien daar op uit.  We hebben het geluk dat we langs twee zijden, ons appartement is gelegen in een hoek, kunnen uitkijken op groen, tenminste een streep groen dan toch die, als ze goed onderhouden wordt er echt wel mooi uit ziet.  Niet iets schitterend maar wel degelijk gesnoeid en meestal ook proper onderhouden.  Al kan het onderhouden van het deel van ons achteraan wel wat beter worden uitgevoerd maar alles is voor verbetering vatbaar, is het niet ?!
Zo maakte ik een beeld zo rond mijn verjaardag, die valt op 21 oktober, van een boom die zich in herfsttooi aan het zetten was.  En toen dacht ik bij mezelf, die is er wel laat bij . . . maar als ik om me heen kijk naar andere bomen dan hebben die ook nog al hun bladeren, of toch bijna.  Alleen die welke langsheen de straat hier staan, de hebben wel al het grootste gedeelte van hun blad verloren, en dat ligt dan rond te vliegen, zweven, en rollen, op de straat en op de stoepen, zelfs de grote bladeren van een catalpa . . . maar we dwalen af.
De boom waarvan ik foto's heb gemaakt die zag eruit alsof hij wel gekleurde bladeren had maar ze verkleurden niet verder tot enkele dagen geleden.  Toen maakte ik nog een mooie foto ervan, de zon scheen er namelijk op en dan zie je pas hoe mooi de bladeren zijn geworden.  Daarom ga ik bovenaan de laatste afbeelding zetten die zo mooi uit viel, onderaan vinden jullie het beeld dat ik al eerste dus maakte toch zo'n tiental dagen geleden.
Kijk maar eens wat een beetje zon toch al niet doet . . . !


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

Een fijne zondag iedereen . . . !!!