vragen . . .

Andere mensen vragen zich dan soms af : wat doen die gepensioneerden met hun vele tijd !?  En in het andere geval vragen wij ons dan ook soms af : hoe doen die jonge mensen dat met hun weinige tijd ?!
Het zijn eigenlijk een beetje levensvragen maar ik zal daar eens snel een antwoord op geven.  Vroeger deden wij alles zelf, de jongen mensen van tegenwoordig die besteden een hoop werk uit en dan geraken ze nog steeds maar niet rond.  Ook niet als ze thuis zelf allerlei toestanden en apparaten hebben die hen het leven gemakkelijker maken en nog zijn ze niet tevreden en willen steeds maar meer . . . euh, dat zou je toch op het eerste gezicht zo zeggen maar niks is minder waar.
Tegenwoordig eisen anderen zoals bazen en dergelijke, veel meer van de jongeren dan er van ons werd verwacht, al hadden wij het toen ook niet echt gemakkelijk moet ik zeggen.  Het was telkens een gevecht om hier of daar te kunnen belanden om te werken, op plekken waar het ietwat beter was dan op andere en daar was je dan echt wel goed af, meestal toch.  Nu tegenwoordig wordt je al snel op het matje geroepen om dit of dat te doen of je even de les te lezen wanneer je niet echt meer voldoet op bepaalde gebieden.
En die gepensioneerden, wel wat doen wij dan : we trekken, net zoals vandaag, naar de stad om hier en daar wat aankopen te doen, eens rustig een winkel binnen te wippen om te kijken naar wat er daar voor nieuws te kopen valt.  We laten onze ene koffer, die te lijden had onder het vervoer door de vliegtuigmaatschappij, controleren en een bestek opmaken om ze eventueel te herstellen, we sleuren ze dan mee op de bus en zullen ze laten dan ook wel weer moeten ophalen maar dat is zorg voor later.
We springen een winkel binnen waar we wat willen aankopen en daar doen we een goede koop, tenminste dat denkt een mens dan weer als je de prijs ziet : 50€ voor 2 zachte pulletjes is niks te veel volgens wat ik mee naar huis neem.  Wat later nog gezocht naar een fleece in een andere winkel maar daar hadden ze die niet meer, jammer maar helaas, dan maar naar huis terug zonder.  Ook die vestjes voor mezelf vond ik wat te duur uitgevallen, toch maar laten liggen, al zou ik daar later wel spijt van kunnen krijgen, we zien wel.
Snel nog even gaan neuzen in een schoenwinkel maar ik besluit van toch maar te wachten tot in de lente van volgend jaar, voor nu voldoen ze nog wel.
Op de middag snel wat gaan drinken, we komen hier terug wat op adem en besluiten toch wat te eten, we bestellen en drinken daarna nog wat.  We zijn uitgerust en kunnen verder gaan rondneuzen, want dat waren we in het laatste gedeelte wel degelijk aan het doen, kijken maar niet kopen !  Toch nog hier en daar een winkel gevonden waar we niet genoeg konden van krijgen doordat er zovele kleine dingen staan, liggen en hangen dat je ogen te kort komt, ikzelf ontdekte er een mooie stenen pot om de vogeltjes te voorzien van vers water tijdens de wintermaanden.  'k Besluit toch om die te laten waar hij is, en we gaan op weg naar de bushalte om terug naar huis te gaan.
Wel dat hebben wij dus vandaag gedaan en ik ben er verdorie moe van geworden.  Al moet ik daaraan toe voegen dat 'k al een paar wasjes achter de kiezen heb  en dat ik danig heb rond gelopen om alles weer terug een vaste plaats te geven, van de spullen die mee waren op vakantie.  Nu volgt nog die pulletjes te laten drogen om ze later, als het nog wat kouder is, te kunnen dragen met grote voldoening, ze zullen vast en zeker warm genoeg zijn om me hier binnen te kunnen verwarmen.  De geklede sportieve bloes die zit nog in de machine om te wassen, ook die zal ik later op hangen om te laten drogen.  En morgen zullen we er dus in vliegen om weer alles te strijken en op te bergen, tenminste als we dat al gedaan zullenl krijgen want dat weet je maar nooit vooraf.
Tussen die bedrijven door hier in huis heb ik nog de tijd gevonden om zelf kippensoep te maken, ze is haar laatste minuten aan het koken, 'k heb ze nog wat bij gekruid en dan kunnen we die straks nuttigen, ook een goede afsluiter van deze dag.  Hier moet ik toch nog wat aan toevoegen : het soepvocht met kip en alles erin, had ik gisteren reeds gekookt, ze stond nu nog om af te koelen in de koelkast, vandaag dus die kip eruit gehaald en het vocht gezeefd, verse groenten erin gedaan en daarna laten koken tot ze mals waren.  Ook die kippen moeten nog ontbeend worden maar dat ga ik pas deze avond afwerken.  
'k Heb ook nog de tijd gevonden tussendoor om de orchideeën even nat te spuiten en nu ze droog zijn ga ik ze terug in hun pot zetten zodat ze weer kunnen stralen en bloemen geven, als ze dat tenminste al willen doen.  
Nu snel nog wat bijschaven hier en daar op mijn blog en daarna ga ik ferm in de zetel belanden.  En wie me daaruit wil krijgen zal sterke argumenten moeten naar voor brengen !!!

Reacties

 1. Hahaha blijf maar zitten want je dag was weer goed gevuld Chris zo te zien! Ik heb toevallig ook kippensoep gemaakt en de kip is al ontbeend om er morgen vol au vent van te maken...samen et rijst en appelmoes.. Rare combinatie? Is toch mekker hoor hahaha. De laatste tijd doe ik ik voorraad kleren op in Spanje.. we komen aan in het winterseizoen en op het einde van ons verblijf hangt de lente/zomer mode er al!! Alleen schoenen koop ik hier want ik vind een stevige en gemakkelijke stoel belangrijk! Dat is nu eens iets wat ik en mijn slaapgenoot nooit doen in België nl winkelen want daar heeft T een hekel aan en dan is het voor mij ook geen lol als het snel moet gaan! Maar een koffietje drinken dat doen we wel ... Mijn zomerkleren zijn ook weer al vervangen door winterkledij en intussen is er weer wat in de zak verdwenen voor de ophaaldienst van kleren! Is Ani nu er al in geslaagd om hier op jouw blog een berichtje na te laten?
  Nog een gezellige avond en tot de volgende

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Nancy, het is een drukke tijd voor ons maar gelukkig dat we nog de tijd ervoor hebben en het zelf kunnen doen. We zijn alles aan het voorbereiden om ons bed en alles er omheen dadelijk in orde te maken, zo moesten we nog lampjes zoeken voor naast het bed, de oude waren echt wel aan vervanging toe, nu hebben we voor led's gekozen die werken op afstandsbediening, dat is steeds handig. Je kan ze ook dimmen en zo van die dingen allemaal, aanpassen aan wat nodig is op het moment dat je in bed ligt of bezig bent met lezen.
   Verder hebben we ook wat opmetingen gedaan omdat de stukken in grote dozen wordt geleverd en je moet er ook mee naar boven en naar binnen kunnen gaan zonder wat te beschadigen, daar ben ik nog wel het meeste bang van eigenlijk. De wederhelft zit dan weer met bedenkingen om dat oude bed af te breken, ook dat moet nog gedaan worden maar dat zal wel los lopen. Hij is gewoon bang om wat verkeerd te doen voor zijn rug vermoed ik dan.
   En Ani is er nog niet in gelukt maar zelf zou ik echt niet weten hoe dat te doen, ik deed dat eerder op andere blogs ook en dat lukte me steeds. Verder weet ik echt niet waar je daarvoor zou kunnen te rade gaan maar ik ga toch nog eens ergens anders proberen.
   Groetjes

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .